Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Μηχανισμοί


Κλασικά  Σιδεράκια
Είναι εμφανή, ασημί χρώματος, απλά ή αυτόδετα και είναι τα πιο συνηθισμένα και τα πιο διαδεδομένα παγκοσμίως. Διαφέρουν ως προς το μέγεθος, το σχήμα, το προφίλ και το κράμα τους, ανάλογα με τον τύπο και την εταιρεία παραγωγής τους.

Στο ιατρείο μας ακόμη και τα μεταλλικά "σιδεράκια" είναι mini για καλύτερη αισθητική.

 

Επιχρυσωμένα Σιδεράκια
Είναι όπως τα παραπάνω, διαφέρουν ως προς το χρώμα που είναι αυτό του κίτρινου χρυσού.

 

Διαφανή Σιδεράκια
Φτιαγμένα απο διαφανές υλικό παρόμοιο σε χρώμα με αυτό του φυσικού δοντιού, άλλοτε από πορσελάνη και άλλοτε ακρυλικά, αποτελούν λύση επιλογής σε ενήλικες που ενδιαφέρονται για λιγότερο ορατή ορθοδοντική θεραπεία.

 

Γλωσσικά σιδεράκια (εσωτερικά)
Τοποθετούνται στην εσωτερική μεριά των δοντιών, προς το μέρος της γλώσσας, απ' όπου πήραν και την ονομασία τους. Προσφέρουν αόρατη ορθοδοντική θεραπεία και γι' αυτό πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν κατασκευάσει γλωσσικά σιδεράκια. Μια απο τις πιο εξελιγμένες τεχνικές είναι η τεχνική Incognito, την οποία χρησιμοποιούμε στο ιατρείο μας.

 

Διαφανείς νάρθηκες
Σειρά από διαφανείς νάρθηκες που αλλάζουν σε τακτά χρονικά διαστήματα και διορθώνουν συγκεκριμένα "μικρά" ορθοδοντικά προβλήματα. Οι πιο γνωστές εταιρίες είναι οι Invisalign και Clear Aligners 

 

Λειτουργικά Μηχανήματα
Twin Block, Activator κ.ά.
Μηχανήματα που χρησιμοποιούμε στην ορθοδοντική στους μικρούς ασθενείς μας για να τροποποιήσουμε το ρυθμό και την κατεύθυνση ανάπτυξης των γνάθων ευνοϊκότερα. 'Ετσι, πετυχαίνουμε ένα άριστο ορθοδοντικό αποτέλεσμα στο μέλλον.