Πέμπτη, 20 Ιουνίου 2024

Συχνές Ερωτήσεις

Πόσο χρόνο διαρκεί η ορθοδοντική θεραπεία;
Κάθε ορθοδοντική θεραπεία διαφέρει, αλλά σε γενικές γραμμές μία πλήρης ορθοδοντική θεραπεία διαρκεί από 1 έως 2,5 χρόνια. Ο χρόνος θεραπείας καθορίζεται από τη σοβαρότητα του ορθοδοντικού προβλήματος, την καλή συνεργασία του ασθενή στην εφαρμογή των οδηγιών που του δίνονται και τη συνέπεια στα ραντεβού του.

Ξαναστραβώνουν τα δόντια μετά απο ορθοδοντική θεραπεία;
Η επιτυχία της ορθοδοντικής θεραπείας εξαρτάται απόλυτα από τη σωστή διάγνωση που πραγματοποιείται κατόπιν επισταμένου ακτινογραφικού και κλινικού ελέγχου.
Τα δόντια μετά την ορθοδοντική θεραπεία πρέπει να βρίσκονται σε σωστή σύγκλειση και αυτό είναι καθοριστικό για να διατηρηθούν όμορφα και "σταθερά" στη θέση τους. Ο ορθοδοντικός ασθενής πρέπει να ακολουθήσει πιστά το πρόγραμμα συντήρησης του αποτελέσματος, που του συνέστησε ο ορθοδοντικός του. Σε γενικές γραμμές, συγκρατητικοί νάρθηκες είναι απαραίτητο να φορεθούν από τον ασθενή για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και να ελέγχεται σε αραιά χρονικά διαστήματα από τον ορθοδοντικό του.


Πρέπει να βλέπω τον οδοντίατρο κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας;
Οπωσδήποτε κατά τη διάρκεια της ορθοδοντικής θεραπείας πρέπει να συνεχίζονται οι επισκέψεις στον οδοντίατρο για καθαρισμό, φθορίωση και έλεγχο της τερηδόνας με βάση το πρωτόκολλο που ακολουθεί ο οδοντίατρός σας.

Πονάει η ορθοδοντική θεραπεία;
Η ορθοδοντική θεραπεία είναι ανώδυνη, γι' αυτό και είναι καλά ανεκτή και από "μικρούς" ασθενείς. Σε κάθε επίσκεψη που γίνονται αλλαγές, μπορεί να υπάρξουν μικροενοχλήσεις, που μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά με τη χρήση ενός απλού παυσίπονου.

Ποιό είναι το κόστος της ορθοδοντικής θεραπείας;
Το κόστος ποικίλει ανάλογα με τη δυσκολία διόρθωσης του ορθοδοντικού προβλήματος, το χρόνο θεραπείας και τους μηχανισμούς που θα χρησιμοποιηθούν. Είμαστε στη διάθεση σας να απαντήσουμε τις εξατομικευμένες ερωτήσεις για τη θεραπεία σας, αφού εξετάσουμε όλα τα διαγνωστικά κλινικά και ακτινογραφικά δεδομένα.